Què és el MAC?

El festival MAC – Mislata, art al carrer té com a objecte l’estímul i difusió  de les arts de carrer a Mislata partint, com a base, del teatre .

Es complementa amb tota una sèrie de propostes associades que reforcen la tradició teatral i circense de Mislata i recolzen les variades iniciatives locals que en matèria d’arts escèniques mamprenen en el municipi companyies, associacions o col·lectius locals de caràcter estable a nivell  formatiu, de producció d’espectacles o d’oci i temps lliure. Activitats orientades a l’aprenentatge de tècniques, recursos i disciplines pròpies del teatre, tertúlies-col·loqui entre professionals i alumnes d’arts escèniques i intercanvis i mostres pedagogico-artístiques reforcen i donen coherència a este projecte en el que el teatre s’uneix a altres disciplines culturals i artístiques. En totes elles l’espai urbà constituïx la base per a la divulgació artística.

L’activitat principal del MAC es vertebra entorn d’un ampli programa d’espectacles d’arts escèniques que mostren diferents disciplines reflectixen les tendències creatives que es desenvolupen en diferents territoris de la geografia espanyola i l’espai escènic de les quals és l’espai públic.

Després de l’èxit de les anteriors edicions, l’Ajuntament de Mislata torna a organitzar el festival “MAC, Mislata art al carrer” amb un fantàstic programa d’espectacles i activitats complementàries per al mes de maig, concretament del 20 fins al 22, el teatre de carrer ocuparà Mislata.

Seguint la línia de l’any passat, el MAC té un fil conductor entorn al circ. I és que, en els inicis del segle XX el circ va estar molt arrelat al nostre municipi. El clima i la ubicació estratègica de Mislata van contribuir que s’establiren ací un considerable nombre de famílies d’artistes de circ, fins al punt de donar origen a una colònia coneguda popularment com a “la ciutat circense”, per les peculiars característiques de les seues vivendes unifamiliars, concebudes a mode de “hotelets” o xalets. A més els amplis espais per construir que oferia la localitat constituïren llocs idonis per a l’assaig dels números acrobàtics dels artistes o per a la reparació de barracons, carpes i caravanes. Fins a 28 sagues diferents de professionals que practicaven disciplines del circ com ara acròbates, malabaristes, clowns, trapezistes, domadors, equilibristes, barristes, antipodistes, forçuts, il•lusionistes, caps de pista… s’instal•laren a Mislata. Esta singularitat va fer que fins a la post-guerra immediata, en l’argot circense es fera referència al nostre municipi com la “Sarasota d’Espanya”. Famílies amb reputada trajectòria professional com ara els Sánchez, els Lecusson, els Romero, els Cámara, els Cortés, els Navarro, els Riquelme, els Papadopoulos, els Piloña, els Nava, els Cuéllar, els Segura, els Arriola, els Díaz, els Alexis, els Domini (propietaris del Zoo Circus) o els Marialex (propietaris del circ Kron) s’integraren en la vida quotidiana de Mislata i encara hui molts dels seus descendents continuen residint al municipi.

D’esta històrica tradició del circ a la nostra localitat parla el llibre “Mislata, cuna de grandes artistas” del cronista Luis Mañas Borrás, que fou editat en 2007 per l’Ajuntament en homenatge als artistes circens vinculats a Mislata.

En esta quarta edició tindrem a companyies de, gairebé, tot Espanya i, és clar, del panorama valencià i també local. El MAC complementa el seu programa amb una àmplia oferta de tallers i cursos adreçats fonamentalment a públic juvenil interessat en iniciar-se o aprofundir en disciplines relacionades amb el circ i les arts escèniques.

 

 

.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s