El circ i el teatre prenen els carrers de Mislata en una nova edició del MAC

El festival d’arts escèniques arranca amb una exposició retrospectiva i un homenatge al passat circense de la ciutat

Amb només cinc anys de vida, el MAC s’ha convertit ja en un dels festivals de carrer de referència. Ahir va donar el tret d’eixida a la seua cinquena edició, per la qual passaran una quinzena companyies nacionals d’arts escèniques, amb espectacles a l’aire lliure, d’accés gratuït, repartits en diferents punts de la ciutat. Des d’ahir i fins al pròxim 21 de maig, els carrers i places de Mislata es convertiran en un gran espai escènic on gaudir de les millors actuacions de circ, teatre, dansa i música.

La programació de 2017 va arrancar ahir amb una exposició que repassa la breu i intensa trajectòria del festival, amb imatges dels millors espectacles que han passat per Mislata, panells de gran format que destaquen els valors del MAC i una selecció d’objectes cedits per les companyies que formen part ja de l’imaginari i la identitat del festival.

La mostra es completa amb un audiovisual realitzat per Mislata TV i un homenatge al passat circense de la ciutat. El col·lectiu Art al Quadrat ha preparat una instal·lació d’art contemporani que porta per títol “Benvinguts a la ciutat circense de Mislata” i que reprodueix a través d’hologrames els noms i les imatges de les cinquanta famílies del circ que a principis del segle XX van fixar la seua residència en la ciutat.

L’exposició podrà visitar-se durant tots els dies del festival i es va inaugurar ahir amb l’actuació de la companyia Decopivolta Teatre, que conduiren una cerimònia en què no va faltar el pastís d’aniversari. Durant la seua intervenció, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va celebrar l’orgull col·lectiu que ha suposat per a Mislata l’arribada del MAC i es va comprometre a seguir impulsant el festival en anys successius: “Fa cinc anys apostarem per traure les arts escèniques de les sales al carrer, per a acostar-les a la ciutadania i afavorir l’accés a la cultura a tots els públics. Hui podem sentir-nos orgullosos d’haver-ho aconseguit”.

La jornada inaugural del MAC 2017 també va comptar amb la participació de la companyia Tiritirantes, de Castella i Lleó, que durant tota la vesprada va estar amenitzant l’ambient festiu de l’avinguda Gregori Gea amb tallers de circ per als més menuts, que ahir gaudiren aprenent tot tipus d’acrobàcies, malabars i equilibris.

 


El circo y el teatro toman las calles de Mislata en una nueva edición del MAC

El festival de artes escénicas arranca con una exposición retrospectiva y un homenaje al pasado circense de la ciudad

Con apenas cinco años de vida, el MAC se ha convertido ya en uno de los festivales de calle de referencia.  Ayer dio el pistoletazo de salida a su quinta edición, por la que pasarán una quincena compañías nacionales de artes escénicas, con espectáculos al aire libre, de acceso gratuito, repartidos en distintos puntos de la ciudad. Desde ayer y hasta el próximo 21 de mayo, las calles y plazas de Mislata se convertirán en un gran espacio escénico en el que disfrutar de las mejores actuaciones de circo, teatro, danza y música.

La programación de 2017 arrancó ayer con una exposición que repasa la breve e intensa trayectoria del festival, con imágenes de los mejores espectáculos que han pasado por Mislata, paneles de gran formato que destacan los valores del MAC y una selección de objetos cedidos por las compañías que forman parte ya del imaginario y la identidad del festival.

La muestra se completa con un audiovisual realizado por Mislata TV y un homenaje al pasado circense de la ciudad. El colectivo Art al Quadrat ha preparado una instalación de arte contemporáneo que lleva por título “Bienvenidos a la ciudad circense de Mislata” y que reproduce a través de hologramas los nombres y las imágenes de las cincuenta familias del circo que a principios del siglo XX fijaron su residencia en la ciudad.

La exposición podrá visitarse durante todos los días del festival y se inauguró ayer con la actuación de la compañía Decopivolta Teatre, que condujeron una ceremonia en la que no faltó la tarta de cumpleaños. Durante su intervención, el alcalde, Carlos Fernández Bielsa, celebró el orgullo colectivo que ha supuesto para Mislata la llegada del MAC y se comprometió a seguir impulsando el festival en años sucesivos: “Hace cinco años apostamos por sacar las artes escénicas de las salas a la calle, para acercarlas a la ciudadanía y favorecer el acceso a la cultura a todos los públicos. Hoy podemos sentirnos orgullosos de haberlo conseguido”.

La jornada inaugural del MAC 2017 también contó con la participación de la compañía Tiritirantes, de Castilla y León, que durante toda la tarde estuvo amenizando el ambiente festivo de la avenida Gregorio Gea con talleres de circo para los más pequeños, que ayer disfrutaron aprendiendo todo tipo de acrobacias, malabares y equilibrios.

A %d bloguers els agrada això: