L’Ajuntament anuncia les dates del festival d’arts escèniques, que tornarà a omplir els carrers de la ciutat de teatre, circ, dansa i música
Quan la majoria de festivals d’arts escèniques d’àmbit municipal baixaven la persiana per culpa de la crisi, a Mislata naixia una proposta que anava a contra corrent. Mislata Art al Carrer (MAC) va ser el nom amb el qual l’Ajuntament de Mislata va batejar al seu valent festival, que amb una cuidada programació incloïa a moltes de les millors companyies de teatre, circ i dansa del panorama nacional. Cinc anys després, el MAC s’ha convertit ja en la gran aposta cultural de l’Ajuntament i en un dels esdeveniments més esperats per la ciutadania.
La cinquena edició del MAC se celebrarà de l’11 al 21 de maig, concentrada com en anys anteriors en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, replets d’actuacions en el carrer, repartits en diferents punts de la ciutat i amb espectacles d’accés lliure i gratuït. Com explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, l’objectiu del MAC és “traure la cultura al carrer i acostar les arts escèniques a tota la ciutadania, també als qui no tenen entre els seus hàbits el consum de cultura i als quals no es poden permetre pagar una entrada per a vore a companyies teatrals d’este nivell”.
Encara que el cartell s’anunciarà dins d’un parell de setmanes, l’organització repetirà una vegada més la fórmula que tant d’èxit li ha reportat en les seues edicions anteriors, basada en la conjugació precisa dels criteris de quantitat i qualitat de les seues propostes escèniques. Entre les novetats d’enguany s’inclou una exposició retrospectiva dels cinc anys del festival i dos espectacles nocturns de carrer, aprofitant el previsible bon oratge de finals de maig, que tindran com a escenari l’amfiteatre de Felipe Bellver. Quant al gruix del cartell, el conformaran una quinzena de potents companyies teatrals de set comunitats autònomes diferents, més tota una programació d’activitats complementàries i els ja clàssics “Cafès del MAC”.
El MAC de Mislata celebrará su quinta edición del 11 al 21 de mayo
El Ayuntamiento anuncia las fechas de su festival de artes escénicas, que volverá a llenar las calles de la ciudad de teatro, circo, danza y música
Cuando la mayoría de festivales de artes escénicas de ámbito municipal bajaban la persiana por culpa de la crisis, en Mislata nacía una propuesta que iba a contracorriente. Mislata Art al Carrer (MAC) fue el nombre con el que el Ayuntamiento de Mislata bautizó a su valiente festival, que asomaba la cabeza con una cuidada programación que incluía a muchas de las mejores compañías de teatro, circo y danza del panorama nacional. Cinco años después, el MAC se ha convertido ya en la gran apuesta cultural del Ayuntamiento y en uno de los eventos más esperados por la ciudadanía.
La quinta edición del MAC se celebrará del 11 al 21 de mayo, concentrada como en años anteriores en dos fines de semana, de viernes a domingo, repletos de actuaciones en la calle, repartidos en distintos puntos de la ciudad y con espectáculos de acceso libre y gratuito. Como explica el alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el objetivo del MAC es “sacar la cultura a la calle y acercar las artes escénicas a toda la ciudadanía, también a los que no tienen entre sus hábitos el consumo de cultura y a los que no se pueden permitir pagar una entrada para ver a compañías teatrales de este nivel”.
Aunque el cartel se anunciará dentro de un par de semanas, la organización repetirá una vez más la fórmula que tanto éxito le ha reportado en sus ediciones anteriores, basada en la conjugación precisa de los criterios de cantidad y calidad de sus propuestas escénicas. Entre las novedades de este año se incluye una exposición retrospectiva de los cinco años del festival y dos espectáculos nocturnos de calle, aprovechando el previsible buen tiempo de finales de mayo, que tendrán como escenario el anfiteatro de Felipe Bellver. En cuanto al grueso del cartel, lo conformarán una quincena de potentes compañías teatrales de siete comunidades autónomas diferentes, más toda una programación de actividades complementarias y los ya clásicos “Cafés del MAC”.