El MAC consolida la seua aposta pel teatre de carrer amb nous espectacles nocturns a l’aire lliure

Mislata presenta el cartell de la cinquena edició del seu festival d’arts escèniques, que es celebrarà de l’11 al 21 de maig.

Mislata conta els dies per celebrar una nova edició, la cinquena, del seu festival d’arts escèniques. El MAC consolida la seua aposta pel teatre i el circ de carrer, amb una cuidada programació i amb espectacles d’accés lliure i gratuït, distribuïts en diferents punts de la ciutat. Aquest any, com a novetat, el festival reserva dos dels seus plats forts per a les nits del cap de setmana, amb les actuacions a l’aire lliure de Xarxa Teatre i la companyia Nueveuno. De l’11 al 21 de maig, les arts escèniques inundaran els carrers i places de Mislata.

Xarxa Teatre presentaran en l’amfiteatre de Felipe Bellver la seua nova i espectacular producció, Papers. Els de Vila-real segueixen fidels a l’estètica que els ha fet coneguts en els festivals de carrer de mig món i també pel teatre social, amb una tragicomèdia que narra les vivències d’un grup d’emigrants que arriba a un país desconegut. Això serà la nit del dissabte 20 de maig. La del divendres serà el torn de la companyia madrilenya Nueveno i la seua Sinergia 3.0, un espectacle de circ contemporani que combina música, malabars i danses en una coreografia de gran plasticitat i sensibilitat.

Com en anys anteriors, el MAC torna a programar una selecta selecció de companyies de tot el país. La Tal (Catalunya), La banda del otro (Andalusia), Malas Compañias (Euskadi), La Raspa (Aragó), Tiritirantes i Circk About It! (Castella i Lleó) són algunes de les formacions foranes que passaran per aquesta cinquena edició i es sumaran a les valencianes Maduixa Teatre, La Furtiva o La Fam.

La majoria dels espectacles de carrer es concentraran els dies 19, 20 i 21 de maig, si bé les activitats prèvies començaran una setmana abans. Ho faran el dia 11, amb la presentació del festival i la inauguració d’una exposició que porta per títol 5 anys de MAC, que es completa a més amb un projecte d’art públic preparat per a l’ocasió pel col·lectiu Art al Quadrat. Aquest primer cap de setmana es completarà amb l’actuació musical de Kimbala, el concurs de jóvens pintors, que aquest any arriba acompanyat d’un espectacle de titelles d’Elisa M. Matallín o l’actuació dels alumnes del Conservatorio Professional de Danza de Valencia.

El MAC 2017 explicarà també amb les batukadas de Kolier i Borumbaia, amb un taller de circ social a càrrec de La Finestra i un altre de teatre satíric que impartirà Xavi Castillo, a més dels ja clàssics Cafès del MAC, el punt de trobada entre els artistes i el públic.

El MAC consolida su apuesta por el teatro de calle con nuevos espectáculos nocturnos al aire libre

Mislata presenta el cartel de la quinta edición de su festival de artes escénicas, que se celebrará del 11 al 21 de mayo.

Mislata cuenta los días para celebrar una nueva edición, la quinta, de su festival de artes escénicas. El MAC consolida su apuesta por el teatro y el circo de calle, con una cuidada programación y con espectáculos de acceso libre y gratuito, distribuidos en distintos puntos de la ciudad. Este año, como novedad, el festival reserva dos de sus platos fuertes para las noches del fin de semana, con las actuaciones al aire libre de Xarxa Teatre y la compañía Nueveuno. Del 11 al 21 de mayo, las artes escénicas inundarán las calles y plazas de Mislata.

Xarxa Teatre presentarán en el anfiteatro de Felipe Bellver su nueva y espectacular producción, Papers. Los de Vila-Real siguen fieles a la estética que les ha hecho conocidos en los festivales de calle de medio mundo y también por el teatro social, con una tragicomedia que narra las vivencias de un grupo de emigrantes que llega a un país desconocido. Eso será la noche del sábado 20 de mayo. La del viernes será el turno de la compañía madrileña Nueveno y su Sinergia 3.0, un espectáculo de circo contemporáneo que combina música, malabares y danzas en una coreografía de gran plasticidad y sensibilidad.

Como en años anteriores, el MAC vuelve a programar una selecta selección de compañías de todo el país. La Tal (Cataluña), La banda del otro (Andalucía), Malas Compañías (Euskadi), La Raspa (Aragón), Tiritirantes y Circk About It (Castilla León) son algunas de las formaciones foráneas que pasarán por esta quinta edición y se sumarán a las valencianas Maduixa Teatre, La Furtiva o La Fam.

La mayoría de los espectáculos de calle se concentrarán los días 19, 20 y 21 de mayo, si bien las actividades previas comenzarán una semana antes. Lo harán el día 11, con la presentación del festival y la inauguración de una exposición que lleva por título 5 anys de MAC, que se completa además con un proyecto de arte público preparado para la ocasión por el colectivo Art al Quadrat. Ese primer fin de semana se completarà con la actuación musical de Kimbala, el concurso de jóvenes pintores, que este año llega acompañado de un espectáculo de títeres de Elisa M. Matallín o la actuación de los alumnos del Conservatorio Profesional de Danza de Valencia.

El MAC 2017 contará también con las batukadas de Kolier y Borumbaia, con un taller de circo social a cargo de La Finestra y otro de teatro satírico que impartirá Xavi Castillo, además de los ya clásicos Cafés del MAC, el punto de encuentro entre los artistas y el público.

A %d bloguers els agrada això: